Ontdek, leer en maak plezier in het Museon in Den Haag. Tickets al vanaf 7,50!

De aanbieding

Beschrijving Museon

Het Museon ligt in de Internationale Zone van Den Haag met belangrijke internationale instellingen en sluit aan bij Den Haag als tweede VN-stad en Stad van Vrede en Recht. Onder het motto 'ontdek de wereld' benadert het museum onderwerpen uit cultuur, natuur en wetenschap vanuit een geografisch perspectief. Getoond wordt hoe de mens de aarde inricht in antwoord op natuurlijke en maatschappelijke omstandigheden. Daarbij richt het Museon zich op mondiale thema's, zoals vrede en recht, maar ook armoede, educatie en klimaat, allemaal onderwerpen die bepalend zijn voor de toekomst van onze planeet. Deze onderwerpen zijn onder andere terug te vinden in de centrale tentoonstelling ‘One Planet’, het Museon werkt hierin samen met de Verenigde Naties en laat op een inspirerende en leuke manier zien wat je zelf kunt doen om een positieve bijdrage aan onze wereld te leveren!

Naast de tijdelijke tentoonstellingen zijn er ook tentoonstellingen die permanent aanwezig zijn. Een van de permanente tentoonstellingen die zeker een aanrader is, is 'Kind in Oorlog'. In deze tentoonstelling vertellen 34 bekende- en onbekende mensen, die kind waren tijdens de Tweede Wereldoorlog, hun verhaal. Met behulp van verhalen, voorwerpen, filmfragmenten en documenten word je meegenomen in de wereld van die kinderen en worden al je vragen beantwoord. 

Een tijdelijke tentoonstelling die je zeker bezocht moet hebben is Greatest Landscapes. Deze expositie toont de meest adembenemende plekken op aarde. Met deze expositie wil het Museon je niet alleen meenemen naar de mooiste plekken, maar je ook inspireren de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. De expositie is nog tot en met 2 december 2018 te bewonderen, mis dat niet!

> Bekijk deze goedkope aanbieding!
€ 12,50
€ 7,50
U bespaart 40%